Dodatečné chlazení vzduchu s využitím stávajících VZT potrubí

Reklama
JK Jiří Kohout @jiri.kohout před 8 roky27.10.2015 11:50:00
Dodatečné chlazení vzduchu s využitím stávajících VZT potrubí

V našem RD máme tepelné čerpadlo vzduch-voda dohromady se zásobníkem TV a rekuperací. V zimě není problém, čerpadlo dům vytopí bez problémů. Ale v létě je v domě při největších vedrech nesnesitelně.

Řešením by byla klasická klimatizace, ale tím bychom chladili vzduch jen v jedné místnosti (respektive v těch, kam bychom instalovali vnitřní jednotky klimatizace), do hotového domu se ale bude instalovat hůře. Napadlo mne, zda neexistuje nějaká klimatizační jednotka v jedné vnitřní krabici, která by se napojila na vzduch proudící od TČ do domu a na potrubí s odpadním vzduchem z domu do TČ. Čerstvý vzduch do domu by se zde ochlazoval a odebrané teplo by jednotka předala do potrubí s odpadním vzduchem, který jde z domu ven.

Nikde se mi nepodařilo podobné zařízení nalézt, tak nevím, zda to vůbec existuje a jestli to technicky vůbec lze řešit. Rád bych ale na chlazení vzduchu použil stávající VZT rozvody po domě, pokud by to bylo jen trochu možné.

Děkuji za případné tipy!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.