Jak vést odtah od digestoře ?

Reklama
PA Petr Atmel @petr.atmel před 8 roky04.02.2016 07:21:00
Jak vést odtah od digestoře ?

Prosím o radu, jak řešit odtah z ostrůvkové digestoře. Mám 2 varianty:
1) odvod přímo nahoru skrz spirollový strop, ve 2.NP by trubka procházela svisle podél příčky v pokoji (schoval bych do SDK kastlíku) a skrz zateplený strop přímo na střechu.

- výhody: žádné koleno, krátká trasa
- nevýhoda: není kde odchytávat kondenzát (nevím jestli by ho šlo chytat až pod stropem u digestoře, ale odtud ten kondenzát stejně nemám kam odvést)

2) od digestoře vést trubku 5m pod stropem v SDK podhledu do technické místnosti a odtud otočka 90st. a svisle vzhůru dalších 5m na střechu. Ve 2.NP by trubka probíhala v rohu pokoje, opět bych řešil SDK kastlíkem. Kondenzát bych odchytával dole v technické místnosti pod 90st. kolenem.

- výhoda - vyřešen odchyt kondenzátu
- nevýhoda - dlouhé vedení s 2 koleny, nutnost SDK podhledu v kuchyni

Raději bych variantu 2, ale nevím, jestli není problém ta délka potrubí(především ta vodorovná část), laicky odhaduju, že to problém je. Prosím Vás o názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.