Úprava hořáku SunP7.

Reklama
František Černohorský @frantisek.cernohorsky před 8 roky04.03.2016 15:48:00
Úprava hořáku SunP7.

V letošním topném období jsem před úpravami spalovacího procesu v mém kotli GFN4 nejdříve na internetu prostudoval tepelné procesy, které probíhají při spalování dřeva, doporučené teploty, které souvisí s barvou plamene a množstvím dodávaného primárního a sekundárního vzduchu do spalovacího prostoru. Modrý plamen – cca 1400 stupňů není doporučován, znamená přebytek primárního vzduchu a neznamená vyšší účinnost, teplota spalin je vysoká.Doporučená teplota je 1100 stupňů – barva plamene bílá. Sekundární vzduch má vstoupit ohřátý do plamene před výstupem spalin ze spalovací komory. Parametry t07 – t09 jsem nastavil následovně: t07 – 12, t07 – 38, t09- 28. Pelety při těchto parametrech dokonale prohoří, nevznikají černé saze, barva a množství popele je optimální.

Ve fotopřílohách uvádím následující úpravy, které jsem provedl:
A) Vlastní nerezový rošt znázorňuje řešený Přívod primárního sekundárního vzduchu.
B) Uvedený rošt s navařeným šikmým čelem je připraven pro novou topnou sezónu
C) Upravená vstupní kolena mají sledovací oválný otvor a otvor pro dodatečné vkládání odpadu ke spalování.
D) Krycí litinová deska na dveřích s hořákem chrání bílou izolační desku a současně i hořák před enormním tepelným namáháním.
E) Hořák a chladící hliníkové plechy upevněné na tělese hořáku jsem po obvodě červeného plastového krytu hořáku utěsnil, takže vzduch vstupuje k ventilátoru z vrchu přičemž ochlazuje těleso hořáku a vstupní vzduch do ventilátoru se částečně předehřívá.

Uvedené úpravy roštu platí pro kotel GFN4 a pelety z jehličnanů.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.