Dakon KZ15R čistenie chémiou

Rubriky:

Reklama
RD Rene Dur @rene.dur před 8 roky12.03.2016 22:23:00
Dakon KZ15R čistenie chémiou

S kotlom som spokojný, priznávam ale s pokorou, že som ho prvé roky trochu zanedbal. Hlavne po prečítaní tohoto fóra plánujem zmenu v čistení chémiou (inhibítor Deinkrustol, čistič Fernox Cleaner F3). Všade síce dostávam informáciu, že na čo takú zbytočnosť, veď.... Prosím o upozornenie skúsenejších, aby som "neodpálil" výmenník. Vopred za odpovede ďakujem.

(1) Ak budem pravidelne (každý rok) napúšťať do podlahovky inhibítor Deinkrustol, má význam čistiť výmenník Fernox Cleaner F3? Nevyčistí ho od vodného kameňa už inhibítor?

(2) Môžem doliať 1dl čistič Fernox cez otvor odvzdušňovacieho ventilu (vypustená voda), prepnúť 3-cestný ventil na bojler okruh a pustiť čerpadlo na nejaký čas? (predpokladám, že v okruhu bojler/kotol je cca 6l vody) Stačí hodina? Alebo lepšie napustiť celé baleniie do okruhu a používať kotol týždeň? Viem, že na čistenie existujú špeciálne pumpy, ale v návode Fernox spomínajú možnosť krátkeho používania kúrenia s touto chémou.

(3) Nezničím výmenník, ak budem chemicky čistiť častejšie? (napr. každý rok) Aká je optimálna doba čistenia výmenníka?

(4) Môžem rovnako dolievať do systému Deinkrustol cez otvor odvzdušňovacieho ventilu alebo je lepšie chémiu naliať do rozvodov podlahového kúrenia?

(5) Máte niekto skúsenosti s inou/lepšou chémiou Manta M-501, Fernox Protector F1, Topekor, Bionibal?

S kotlom som zatiaľ spokojný, rád by som ho používal čo najviac.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

109 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.