Povinnost zpracovat PENB zmenšení stavby

Rubriky:

Reklama
PT Pavel Tomiska @pavel.tomiska před 8 roky11.04.2016 07:50:00
Povinnost zpracovat PENB zmenšení stavby

Dobrý den,
jaký máte názor na následující skutečnost. Investor má v současnosti stodolu o velikosti cca 100 m2, jeho záměrem jsou stavební úpravy této stavby (především ze statických důvodů) za účelem vzniku domácí dílny a skladu o velikosti max. 40 m2. Nebude řešeno demolicí a následnou novostavbou především z důvodů umístění u hranic pozemků, proto stavební úpravy.

Z hlediska § 2 odst. 1 písm. s) zákona 406/2000 se tedy jedná o větší změnu stavby (nad 25% plochy obálky budovy).

V § 7 odst. 5 písm. a) tohoto zákona, je uvedeno že požadavky na energetickou náročnost budovy podle odstavců 1 až 3 nemusí být splněny u budov s celkovou energeticky vztažnou plochou menší než 50 m2.

Ovšem v § 7a odst. 1 písm. a) je uvedeno že stavebník, vlastník budovy nebo společenství vlastníků jednotek je povinen opatřit si průkaz energetické náročnosti (dále jen „průkaz“) při výstavbě nových budov nebo při větších změnách dokončených budov.

Jak vnímáte tento rozpor paragrafů?

Díky za názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.