Odvodnění domu ve svahu

Rubriky:

Reklama
ŠK Štěpán Korba @stepan.korba před 8 roky01.05.2016 10:08:00
Odvodnění domu ve svahu

Koupili jsme rodinný dům ve svahu z roku 2005. V domě je vlhkost kolem 55%. Plíseň se netvoří, problém s vlhkostí není. Dům je vůči terénu vyvýšen a je posazen na základové desce ze ztraceného bednění. Ze stran je obsypán štěrkem a kamením. Jelikož jsou nad domem louky, při vydatnějším dešti se voda valí přes pozemek. Pod opakem před a za barákem je vsakovačka vysypaná kamením. Mě zajímá, zda je toto řešení dostatečné nebo ne. Žádná nopka použitá není. Mám strach aby se voda za barákem neshromažďovala za ztracením bedněním, popřípadě nezatékala pod základy a neudělala nějakou paseku.

Rád bych znal názor někoho zkušeného, zda toto řešení postačuje, nebo zda mám dům obkopat, umístit nopku, nějakou drenážní trubku a zase zasypat štěrkem nebo jestli vodu nesvést jimam v horní části pozemku a odvodnění u domu neřešit. Chci k domu napojit pergolu, tak bych jí pak nerad kvůli dodatečnému odvodnění musel bourat.

Moc děkuji za vaše názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.