Je správna volba kotol ATMOS DC 18 GD?

Reklama
RH Róbert Haluška @robert.haluska před 8 roky02.05.2016 11:42:00
Je správna volba kotol ATMOS DC 18 GD?

Dobrý deň,

uvažujem nad výmenou starého kotla za kotol na drevo ATMOS DC 18 GD triedy 5 ekodesign. Hľadám menší, výkonný kotol s dobrou spotrebou, ktorý napojím na akum. nádrž.

1. Prosím Vás viete mi niekto poradiť? Aké máte skúsenosti s týmto kotlom? Akú má spotrebu miešaného dreva alebo tvrdého? Ako často je potrebné prikladať?
2. Aká je hlučnosť ventilátora? Chcem ho zabudovať do steny z chodby smerom do obývačky v RD, ale nechcem aby ventilátor bolo počuť.
3. Postačí len exterierový prísun vzduchu 100mm rúra potiahnutá zvonky do domu pod kotol?
4. Chceme kotol zabudovať do steny. Otvor v stene na kotol máme 1300v, 840h, 570š. (otvor môžem rozšíriť len do šírky)
5. Koľko musí byť rezerva (priestoru) okolo kotla podľa normy, aby umiestnenie kotla spĺňalo bezpečnostné (topenárske a kominícke predpisy)?
6. Aký otvor by bol potrebný minimálne na to aby som mohol kotol bezproblémov čistiť? Problém je, že máme na umiestnenie kotla málo miesta.

Prikladám fotky pre lepšiu predstavu

Ďakujem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.