Pojistný přetlakový ventil kotle teče při ohřevu TUV.

Reklama
PP Pavel Paďour @pavel.padour před 8 roky03.05.2016 00:06:00
Pojistný přetlakový ventil kotle teče při ohřevu TUV.

Dobrý den,
koupili jsme domek a minulý majitel tvrdí, že nechal kotel opravit a že se s tím opravář mořil mnoho hodin a stálo to mnoho peněz. Bohužel původní majitel je tak trochu bohém, slibotechna a technická diskuse je pod jeho úroveň, takže z něj moc informací nedostanu.
Výsledek údajné opravy odborníkem je ale mj. ten, že masivně uniká voda z netěsností spojů kolem vratného čerpadla (recirkulace) pod kotlem. To se dá přetěsnit či vyměnit. A taky tam zůstala jakási nezaslepená Cu trubka neznámého účelu. Ještě má na sobě zbytky těsnícího materiálu, takže na něco určitě navazovala. Což mi přijde divné, od profesionálního opraváře. Pozičně je jakoby navazující na výstup ventilu 7bar.

Takže jsem provizorně zaslepil na kotli vstup recirkulace aby necrčela voda kolem čerpadla. Objevila se ale velká nepříjemnost, že pojistný přetlakový ventil "7bar" vždy při ohřevu TUV docela drsně teče a vyplavuje koupelnu. Když teplota přestane růst, voda přestane ventilem unikat. Je normální, aby voda takto utíkala? Do volného prostoru.
Mám dojem, že výstup s pojistného ventilu 7bar byl možná propojen do volné trubky, která je pod ním. Netuším kam vede. Končí ve zdi a je měděná. Kdyby to bylo propojené a byl to odpad, tak ať si klidně ventil utíká.

Kotel je FERROLI DOMINA OASI F 24 E se zásobníkem 55l.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.