Bungalov - sypaná izolace

Rubriky:

Reklama
OV Otto Válek @otto.valek před 8 roky13.05.2016 08:16:00
Bungalov - sypaná izolace

Dobrý den všem,

přemýšlím o jednopodlažní dřevostavbě na pilotech (10x10 m), jež by měla mít duté obvodové stěny, strop i podlahu se sypanou izolací - drceného polystyrenu. Princip by měl být jednoduchý - dutý skelet, do nějž se nafouká/nasype drť. Co mi moje rozhodnutí komplikuje je fakt, že nevím, jak široké by obvodové stěny, strop či podlaha měly být, abych se přiblížil pasivnímu standardu ? Dále mám představu o "dýchající" stavbě bez použití parozábran (drcený polystyren je paropropustný), ale nevyznám se v detailech tohoto použití - např. jak je to s kondenzací vodních par v této izolaci. Jednoduše řečeno se bojím toho, když nepoužiji parobrzdu, tak se bude vlhkost srážet v nějaké části drtě a přestane izolovat.. ? Za vaše příspěvky předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.