Odtahové potrubí pro koupelna+záchod

Reklama
PD Jan Dostál @jan.dostal064 před 8 roky19.05.2016 00:53:00
Odtahové potrubí pro koupelna+záchod

Zdravím vás, potřeboval bych poradit, jaký ventilátor bych měl použít pro odsátí par a pachu z koupelny se záchodem a záchodem. Jedná se o místnost 12,5m3 (záchod + sprch. kout) + 4m3 v 2NP (záchod). Dále bych vedl potrubí přes půdu ven na střechu. Ještě asi důležité info, je to novostavba RD. Délka potrubí by tedy byla z první místnosti do druhé cca 2m, odtud pak nad střechu cca 3m.
Uvažuji o 2 variantách.
1) Mít ventilátor do 100mm trubky umístěný až nahoře na půdě - odsával by tedy zároveň asi obě místnosti (ikdyž by byly mřížky s žaluzii) na základě zmáčknutí vypínače se spožďovačem.
2) Ventilátor pro každou místnost samotný, ale tady mám obavy o foukání pachu do druhé místnosti. Ovládání opět stejné jako v první variantě.
Prosím o radu, jakou variantu by jste volili, případně jestli není ještě i lepší řešení.
Díky,
Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.