vypuštění a napuštění otopné soustavy

Reklama
RS Roman Sery @roman.sery před 8 roky24.05.2016 22:51:00
vypuštění a napuštění otopné soustavy

Dobrý den,

Potřeboval jsem vyčistit sítko ve filtru umístěném těsně pod plynovým kotlem a protože filtr nemá z obou stran kohout, pokusil jsem se vypustit celý systém. Soustava se skládá z plynového kotle protherm 24 (umístěný na stěně v přízemí), dále z šesti deskových radiátorů a koupelnového žebříku v horním patře (rozvody v plastu) a z sedmi deskových radiátorů v přízemí (rozvody ocel). Postupoval jsem tak, že jsem v nejvyšším místě (koupelnový žebřík) otevřel zátku a výpustným ventilem v nejnižším místě (na vracečce pod kotlem) jsem vodu vypustil. Z celého systému jsem ale vypustil pouze dva kýbly vody (celkem cca 20 litrů ), což mi přijde hodně málo. Přesto bylo možné filtr rozebrat aniž by na mě vystříkla voda. Systém jsem následně opět napustil a pro jistotu to celé znovu zopakoval, ale opět se stejným výsledkem 20 litrů. Systém je natlakovaný na 1,5 a všechny radiátory více-méně topí celou plochou. Natlakování jsem provedl tak, že jsem při vypuštěném systému natlakoval expanzku na 0,8 a následně napustil vodu a natlakoval ji na 1,5. Všechny radiátory jsem odvzdušnil. Přesto se systém chová tak, že tlakoměr na vypnutém kotli ukazuje 1,5, alo jakmile kotel spustím, spadne tlak skokově na 1,1. Jakmile ho vypnu, skočí zpět na 1,5. Mé dotazy jsou tedy jasné. Proč to tak kolísá a proč se mi daří vypustit jen tak málo vody?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.