Kompletní řešení pro byt 85m s kondenačním kotlem

Reklama
FH František Hrdlička @frantisek.hrdlicka před 8 roky26.05.2016 08:36:00
Kompletní řešení pro byt 85m s kondenačním kotlem

Dobrý den,

v bytě řeším kompletní rekonstrukci a v souvislosti s tím i kompletně nové topení a ohřev TUV. Byt je 85m2 v cihlovém dvoj-domě cca 60-70 let starém, v druhém nadzemním podlaží, nade mnou bude ještě byt v půdní vestavbě. Schránka domu bude zateplena 100 mm polystyrenem. Z čeho budu vycházet je kondenzační plynový kotel s ohřevem TUV a zásobníkem cca 100 l + vytápění radiátory s termohlavicemi. Mou úvahou jsem došel k názoru, že kotel by měl být s co nejmenším výkonem. Co ale řeším je, jaké typy radiátoru a jaké rozměry v jednotlivých místnostech zvolit tak, aby navrhované řešení dosahovalo co největší efektivity, nedocházelo k cyklování apod. V příloze je celá situace zakreslena, malé odchylky zde budou (např. spojení obýváku a kuchyně) jinak nic zásadního.

Budu rád za názor pomoc a konzultaci. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

41 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.