Dotaz k výměně kotle

Reklama
RH Radim Holiš @radim.holis před 8 roky01.06.2016 11:06:00
Dotaz k výměně kotle

Dobrý den všem diskutérům,
Jsem nucen uvažovat o výměně kotle a proto se na vás obracím s mým problémem. Mám doma v kotelně dva kotle 1. Viadrus na tuhá paliva 30 kW a 2. Destila 15 kW na plyn. Problém je ten, že mě odchází plynový kotel. No a jádro věci u mě spočívá v tom, jak řešit výměnu. Uvažuju takto, že bych přes kotlíkové dotace vyměnil plyn. Kotel za kondenzační a zrušil ten na tuhá, protože po zateplení domu přes NZÚ je předimenzovaný a taky po tomto zásahu do domu mě plyn vychází levněji (ale ruku do ohně za to nedám). Teď hlavní otázka je, zda kondenzační kotel bude fungovat na stávajícím topném okruhu (ocelové trubky) a bude fungovat, tak jak má. No a nebo se na to vykašlat. Kdyby to šlo nějak realizovat, tak bych si představoval stacionární KK. No a ještě TZ domu nejsem schopen vyčíst z energetického posudku k NZÚ. Děkuji všem za příspěvky Radim Holiš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.