Jaký kotel z kotlíkové dotace

Reklama
DN Daniel Novotný @daniel.novotny před 8 roky04.06.2016 23:16:00
Jaký kotel z kotlíkové dotace

Dobrý den,

jaký byste mi poradili kotel, když bych si měl vybrat ze seznamu kotlů schválených pro kotlíkovou dotaci (konkrétně 75% - uhlí + biomasa), s tím, že v 99% budu topit klasicky ořech, biomasu beru jako zálohu (a dalších 5% dotace k dobru...). Jedná se vytápění staršího dvougeneračního domu (2 x 100 m2), zděný z bloků, nezateplený, plastová okna, podsklepený. Ohřívá se ještě 200 l bojler (nyní kombinovaný s elektrikou). Doteď byl používán kotel Slokov SL27 (27 kW) na hnědé uhlí a jeho výkon byl naprosto v pořádku, ba naopak z mého pohledu kotel neběžel zdaleka na plný výkon a většinou byla klapka u popelníku zavřená. Líbí se mi třeba Benekov C27, ale absolutně netuším, podle čeho bych měl kotle porovnat... Je mi jasné, že když dotáhnu do baráku prodejce, každý si vychválí to své, proto se ptám zde.

Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.