Prostup potrubí vzduchotechniky vnitřní nosnou zdí

Reklama
FP Fanda Pokorný @fanda.pokorny před 8 roky09.06.2016 15:37:00
Prostup potrubí vzduchotechniky vnitřní nosnou zdí

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu ohledně provedení prostupu vzduchotech. potrubí vnitřní nosnou zdí a podlahou (viz. přiložený obrázek). Jedná se o 50 let starý dům, tzn. že možnosti vedení vzduchotechniky jsou omezené, v případě, že nechceme mít v každé místnosti kastlíky. Jedná se mi především o použitý materiál potrubí, materiál izolace a její tloušťku, případnou kondenzaci, popř. další možné problémy, které by mohly nastat. Rozměrově jsem trochu omezen, v podlaze se maximálním průměrem (200mm) vejdu akorát mezi roxory, ve zdi je již vidět vršek překladu (nad kuchyní). Po umístění trubky je potřeba vzniklý otvor dozdít, podlahu zabetonovat. Firma mi navrhovala zapěnit spiro, já bych spíše volil KG trubky. Jaké řešení by bylo optimální ? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.