Co lze považovat za difůzní folie ?

Rubriky:

Reklama
JP Jaroslav Procházka @jaroslav.prochazka547 před 8 roky12.06.2016 18:19:00
Co lze považovat za difůzní folie ?

Dobrý den, ahoj. Budete někdo vědět co s tím?

Lze použít jako protiprachovou a paropropustnou vrstvu netkanou bílou UV stabilizovanou geotextilii 17g/m2 (ano,přesně tak zahrádkářskou folii). Na celou půdu vyjde do 1 000 kč- mám okolo 160m2. Uchycení bych udělal tavnou pistolí přímo na vatu...

Zde trochu blíže k situaci:
Mám půdu, na které je volně položena izolace ursa pureone df 39 v síle 36cm. Není ničím zaklopena, odspoda je sklatba: přiznané trámy - mezi nimi v roštu SDK. na trámech osb 22mm na tom parotěs knauf LDS100 celoplošně přes celý dům a na tom zmíněná vata. Problém je v podstatě jeden.
Prach - usazuje se pomalu ale jistě - na trámech je to patrné, ve vatě již méně, ale je to otázka času. jednou budu chtít tuto vatu použit do krokevního zateplení, takže ji chci ochránit.
Jako další řešení mě napadá podstřešní folie - ta stojí jiné peníze - za ně samozřejmě dostanete pevnější difuzní folii, která dokáže držet řadu let napnutá mezi krokvemi - toto nepotřebuju. Potřebuju něco co za 10 let smotám spolu s usazeným prachem a vyhodím - na čem nezkondenzuje pára a bude moct cestovat ven z konstrukce.

Za názory předem díky J.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.