zapojení topení

Reklama
CC cvakatko ccc @cvakatko.ccc před 8 roky13.06.2016 14:56:00
zapojení topení

zdravím, chtěl bych se zeptat na optimální zapojení kotle na dřevo, dvou akumulačních nádrží a bojleru. Topeáře co mi to bude instalovat jsem nepochopil. Chce vést nějak horkou vodu do AKU přes bojler. Asi vrchem. Za kotlem má jedno čerpadlo, do topení druhé, pro bojler nic. Do radiátorů chce teplotu výstupní vody regulovat jen přes nějakou termostatickou hlavici. Třeba je to vše ok, ale nejsem si jistý. Zeptám se,
1/ ze kotlem je nějaký třícestný regulační ventil, TSV3B 65°C, není možno toto dát i k výstupu do topení, radiátorů?
2/ bojler, opravdu se bude nahřívat bez čerpadla? Můj požadavek je, aby se natápěl z nádrží i v létě. Pak teplota vody v bojleru, jak se reguluje? Je kombinovaný, u elektročásti je mi to jasné, při nahřátí vypne termostat spirálu, u ohřevu z aku nevím, kdyby tam bylo čerpadlo, vypínal by termostat asi to, takhle nevím.. .

Podotýkám, že všechny prvky jsou prakticky ve stejné hladině. S ohledem na dispozici sklepa není možno bojler umístit výše.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.