Terasa - schody z obrubníků

Reklama
DK Dave Kaws @dave.kaws před 8 roky15.06.2016 12:31:00
Terasa - schody z obrubníků

Dobrý den,

rád bych Vás tu požádal o odbornou radu týkající se výstavby terasy, potažmo pracovního postupu.

Plánujeme dělat terasu u domu 7x3,5 m přilepenou na dům. Východ z domu je ve výšce 40 cm nad čistou zemí, takže potřebuji udělat stejně vysokou terasu, která bude mít jeden schod 20 cm, viz. obrázek. Terasu se mi nechce z ničeho vyzdívat, líbí se nám model schodů z obrubníků, viz. ilustrační obrázek. Akorát naše terasa bude mít schody ze všech tří stran.

Teď ale přichází mé otázky...

1) Přikládám obrázek, jak by celá skladba mohla vypadat. Použity budou obrubníky tloušťky 8 cm a výšky 25 cm. Tzn., že budu schopen zabetonovat jen 5 cm, aby těch zbývajících 20 cm koukalo. U vrchního schodu to zvenku bude dokonce držet jen dlažba, kvůli níž se mi tam asi nevejde beton. Může takové řešení vůbec fungovat a držet i vnitřek terasy, kam nakonec budu pokládat skladebnou dlažbu? Námi zvolená dlažba bude mít tloušťku 8 cm.

Určitě to lze vyzdít z palisád nebo plotových tvarovek, ale líbí se nám právě schody z obrubníků, které jsem na internetu párkrát našel, ale nejsem si jist postupem.

2) Je nutné dělat kolem terasy betonové pasy do nezámrzné hloubky? Mám na mysli prostor pod schody. Uvnitř terasy bude drť, stěrk a skladba pod dlažbou.

Budu rád za jakékoliv komentáře a rady. Děkuji.

David

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.