Přetápění v útlumu

Reklama
JM Jirka Malý @jirka.maly389 před 8 roky18.06.2016 11:57:00
Přetápění v útlumu

Dobrý den,

dokončil jsem přestavbu Viadrusu U26 v rodinném domě a první zatopení proběhlo v pořádku akorát se mi kotel přehřívá v útlumovém režimu. U26 pětičlánek s výkonem 7,5-25kW. Nemám problémy jako ostatní, že se kotel sotva natopí, palivo nehoří rovnoměrně, kouří se hodně z komína, zanáší se atd.Kotel je nastavený na výrobní hodnoty , natopí se celkem rychle, plamen je dlouhý a široký přes celý hořák. Jenže pak kotel přejde do útlumu (žádný požadavek od termostatů) a teplota neustále roste. Včera mi teplota stoupala až na 78°C a pak jsem to raději utnul. Při útlumu jsem nastavil parametry tak, aby doplňování paliva udržovalo pořád ,,kopeček´´ a palivo neprohořívalo ke šneku. Při útlumu palivo pořád hoří - tzn. vidím neustále plápolající plamínek, žhavé rozpálené uhlíky a ten kotel natápí. Ventilátor nefouká, ale přes něj jde podle mého dost vzduchu, který rozhořívá palivo víc než je třeba. Ventilátor nemá clonu. Napadlo mě dát před ventilátor regulátor tahu (takový co mám na spalinové cestě). Při útlumu by se klapka zavřela a přisávala jen nutné minimum a při větším výkonu by ji ventilátor otevřel). Regulár na spalinové cestě mám nastavený na 20Pa (dle návodu).
Setkal se někdo s tímto problémem?
Děkuji Jiří Malý

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.