Vytápění a TUV vpřízemním bytě činžáku z počátku min. století

Reklama
Pavel Čihař @pavel.cihar861 před 8 roky27.06.2016 01:22:00
Vytápění a TUV vpřízemním bytě činžáku z počátku min. století

Vážené fórum,
posledních pár let dostávám od správce objektu po kontrole spalinových cest zjištěné nedostatky - Materiál odkuřovače neodpovídá platné ČSN, nutné předělat dle platné ČSN – co nejdříve, nelze zajistit bezpečný odvod spalin. Spalinová cesta z hlediska bezpečnosti NEVYHOVUJE. Jelikož se jedná o bytovou jednotku ve vašem vlastnictví žádáme vás tímto o odstranění závad a zaslání kopie protokolu správci...
Stávající stav: byt 29 m2 v 1. nadzemním podlaží (přízemí) ze 4, dům podsklepený, okno do ulice na sever (bez slunce), okno na dvorek (jih, ale bez slunce), stěny 3,60 m v zrcadle klenby s.v. 4,10 m, stěna bytu s ochlazovanou chodbou se vstupem do domu, odkouření karmy po fasádě domu ve dvorním traktu cca 22 m.
Na strop a metr pod strop stěny sklepa instalovány polystyrénové
desky 12 cm, ve špaletových oknech izolační dvojskla, trubičkové
těsnění, přesto je byt chladný, ačkoli vafky mají rychlý nástup těžko se vytápí, v obou místnostech v zimě běží ventilátory s obráceným tahem srážející teplý vzduch po stěnách, průměrná teplota při
úsporném vytápění kolem 17°C.

plynové spotřebiče 2x vafky (pod okny), 1x karma, 1x sporák s elektrickou troubou
Průměrná roční spotřeba plynu 5000 kWh.
Průměrná roční spotřeba elektřiny D02d 900 kWh.
V bytě přebývá jedna až dvě osoby, nárazově čtyři.

Zvažuji v první variantě výměnu karmy a vafek za kondenzační kotel s TUV (který, jaký výkon?) a topná tělesa se změnou odkouření vyvložkováním do společného stromečkového komínu (cca 22 m, tato výška to dost prodraží), v druhé variantě změnu tarifu odběru elektřiny a elektrický kotel s TUV (který, jaký výkon?), ve třetí variantě elektrické topné sálavé panely (např.Fenix) instalované na strop (stěny) a bojler.
Je to pro mě trochu oříšek, která s variant je z hlediska uživatelského komfortu a ekonomiky provozu nejzajímavějš?

Stav jsem zatím neřešil kvůli nedostatku financí. Nyní jsem omezen částkou 50 tisíc na vše, tj. vytápění a TUV včetně odkouření, rozvodů, těles, a stavebních úprav.

Děkuji
za případné poznámky a náměty :-)
a omlouvám se za zpackanou hlavičku kterou nejde editovat :-(

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.