Volba zateplení z hlediska ochrany před hlukem

Rubriky:

Reklama
OD Oldřich Dosil @oldrich.dosil před 8 roky01.07.2016 12:56:00
Volba zateplení z hlediska ochrany před hlukem

Dobrý den,

vlastním 100 let starý cihlový dům, část obvodových zdí má 60 cm, část 45 cm. V oblasti je značný hluk ze všech možných typů dopravy, jak silniční tak kolejové. Osadil jsem odhlučněná okna (42 db), což výrazně pomohlo, nicméně i tak je hluk trochu slyšet. Nyní plánuji rekonstrukci fasády se zateplením a chtěl bych se poradit, zda v tomto směru můžu učinit nějaké volby, co by příznivě ovlivnily ochranu před hlukem.

Můj architekt mi řekl, ať se na to vykašlu a dám tam klasický polystyren s tím, že sice má horší akustické vlastnosti než vata, ale rozdíl bude velmi malý a nestálo by to za výrazně vyšší finanční náklady. Stále mi to ale vrtá hlavou a tak se chci poradit i zde. Stálo by za to použít něco lepšího než obyčejný polystyren, pokud možno ale bez velkého navýšení ceny oproti klasice?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.