Vytápění řadového rodinného domu

Reklama
JV Jakub Veselý @jakub.vesely před 8 roky04.07.2016 12:27:00
Vytápění řadového rodinného domu

Dobrý den, vím že podobných témat se internetem a diskuzemi jenom hemzi, ale zadny podobny dum a jeho reseni jsem nenasel. Mame vypracovany projekt na stavbu radoveho rodinneho domu a jeste letos planujeme vystavbu zakladove desky a potreboval bych poradit jakym zpusobem v nasem dome resit vytapeni a ohrev uzitkove vody. Jedna se o dum řadový. V soucasne dobe se budeme napojovat na dum jiz vedle stojici a z druhe strany neni jeste pozemek prodany, ale do budoucna bude stat take dum. V projektu resime vytapeni kondenzacnim kotlem s teplovodnim podlahovym vytapenim ve spodnim patre a radiatory v mistnostech v patre hornim. Ohrev vody by byl stejnym kotlem se zasobnikem. Dle projektanta mame orientacne vypocitane TZ 7.8Kw. Ovsem podle mich orientacnich propoctu na zaklade vypracovaneho PENB je to trosku mene. Obvodove zdivo Heluz 44STI, ze severeni strany vchodove casti zatepleno 10cm vatou. Jizni strana bez zatepleni. Zateplení podlahz 100mm + 50mm systemova deska pro podlahove topeni. Strecha 280mm (140na krokvemi a 140 mezi). Okna budou trojskla plastova. V obyvacim pokoji bude krb krbova vlozka teplovzdusna)(, ktery bude spise pro atmosferu a castecne pro dotapeni o vikendech. Jedna se mi o to jestli by v dane situaci nebylo lepsi pouzit pro vytapeni primotopne rohoze do podlah a to jak v prnim podlazi a i druhem. A pro ohrev vody pouzit elektricky boiler. A v dane situaci vubec plyn nepripojovat. Podotykam ze vsechny site mam na hranici pozemku jiz vyvedene. Cca 6m od predni casti domu. O tepelnem cerpadle vzduch voda, bohuzel nemuzeme uvazovat z duvodu hluku a mensiho pozemku v radove zastavbe. (pozemek 300m) V prilohach prikladam pudorysy a oskenovane casti PENB. Za jakýkoliv nazor a radu budu velice vdecny.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.