Dilema se zateplenim

Rubriky:

Reklama
DM david mara @david.mara před 8 roky07.07.2016 19:54:00
Dilema se zateplenim

Zdravim pratele, mel bych na Vas prosbu. Opravdu nevim jak se rozhodnout se zateplenim. Je pouzita nasledujici cihla: http://www.winklmann.cz/produkt-brousene…

Dum je vlastne pristavba novostavby ke staremu domu ze siporexu takze je za nim ten novy dum schovany - slunecni napor tedy absorbuje stary dum, v tomhle novem ktery je prilepen na nej je stale prijemny chladek.

DUm byl puvodne navrzen bez zatepleni, proto je zdivo pouzite jake je. Ovsem ted si rikam jestli precijen nezateplit. Zvazuji el. podlahove topeni topnymi kabely. Protoze plastova okna (dvouskla) jiz jsou namontovana a stavba je diky zdivu hodne "tlusta" musela by byt vrstva polystyrenu tak max 10cm - kdyby byla vetsi, okna jiz budou strasne zapadla. Ovsem nevim co rosny bod - tj jake zatepleni pouzit ? Jestli sedy polystyren ktery mi umozni mensi tloustku polystyrenu, nebo jesti ten derovany therm clima polystyren. Premyslel jsem tam dat 8cm toho sedeho polystyrenu, ten derovany a ty propustna lepidla k nemu vyjdou pekne draze, ale nevim jestli tech 8cm sedeho ma smysl, jestli nedat tech 10. Otazka je jestli v mem pripade vlastne zatepleni nebude kontraproduktivni, protoze dum je ve stinu a tim padem se bude uz tak blbe vyhrivat od slunce i bez zatepleni. Kdyz to zateplim tak abych si neprodlouzil topnou sezonu a netopil i v lete ?. Co si o tom vsem myslite ? Co se tyka uspory na topeni ? Usporim vlastne neco ?

Predem vsem velmi dekuji za cas a nazory..
David

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

106 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.