Prostor nad pozednicí - názor

Rubriky:

Reklama
AK Andrej Kone @andrej.kone před 8 roky19.07.2016 22:06:00
Prostor nad pozednicí - názor

Dobrý den,

rád bych poprosil o názor zkušené stavebníky, jak by řešili následující situaci.

Provádíme podkroví ve starším RD, nyní je natažena hydroizolační folie mezi krovy, poté přijde pokládka minerální vaty jak mezi krovy, tak i na převaz druhá vrstva přes první vrstvu a krovy, parozábrana a SDK. Řeším, jakým způsobem "vyplnit" prostor nad pozednicí než se napojí na šikminu střechy. S tchánem nám jako nejlepší řešení přijde tento prostor dozdít porobetonovými tvárnicemi, jak však dozdění ukončit? Napadlo nás tvárnice u střechy seříznout pod stejným úhlem jako úhel střechy (viz obrázky pod příspěvkem) s tím, že se zde vynechá prostor pro druhou vrstvu izolace, nicméně tento způsob mi přijde dosti pracný. Nebo vyzdít pouze úzkou příčku a za ní prostor vyplnit vatou? Nebo zvolit úplně jiné řešení?

Ještě podotýkám, že pozednice a případná dozdívka přijde omítnout, SDK bude začínat až na šikmině.

Budu velmi vděčný za názory a věcné připomínky.
Andrej

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.