Žádost o radu s vytápěním - elektrické přímotopy

Reklama
MP Miroslav Pokorný @miroslav.pokorny139 před 7 roky27.07.2016 13:46:00
Žádost o radu s vytápěním - elektrické přímotopy

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat na vhodnost doplnění námi vybraného způsobu vytápění pro novostavbu RD. Jako hlavní zdroj vytápění chceme mít el. přímotopy s termoregulačními hlavicemi a jako záložní zdroj krbová kamna. Jde nám hlavně o jednoduchost systému (a jeho pořizovací náklady), počítáme s levnější elektřinou i na ostatní spotřebiče.

A teď dotazy:
1) Kvůli TUV máme jít do bojleru s tepelným čerpadlem (který by případně "chladil" spíž)?
2) Pro snížení nákladů na vytápění pomůže klimatizace do "obývákokuchyně"?
3) Doporučili byste lokální rekuperační jednotky stěnové do koupelny a kuchyně, nebo spíš jen digestoř do kuchyně a ventilátory do koupelny a na záchod?

Bližší popis domu:
budeme stavě rodinný domek, bude řadový, z jedné strany už soused stojí, z druhé zatím ne. Vnější rozměry jsou 9x10 m, bude jednopatrový, nepodsklepený s obytným podkrovím (nahoře bude jen dětský pokojík, pokoj pro hosty a půda). Celkovou vnitřní podlahovou plochu odhaduji na cca 100 m2. Materiál bude Ytong 500, pouze k sousedovi co už stojí dáme 375. Okna budou od asi dvojskla. Podlahu hodlám zateplit co nejvíc to jde, stejně tak do střechy chci dát dobrou izolaci tak, abych se dostal na měrnou potřebu tepla 50 kW/(m2.rok) a řekl bych, že to nebude takový problém, zejména až (a jestli) postaví pak dům z druhé strany a my budeme nefalšovaná řadovka. Větrání cheme řešit hlavně větráním okny, ale radši se ptám i na ty rekuperační jednotky.

Budu velmi vděčný za případné rady a nápady.

EDIT: počet osob je 4.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

36 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.