- měd + uhlíková ocel

Reklama
JH jan hajek @jan.hajek023 před 7 roky02.08.2016 19:07:00
- měd + uhlíková ocel

Dobrý den,
chtěl bych se vás zeptat na kombinaci měděného potrubí s c-steel trubky uhlíkové oceli. Obytné prostory mám celé tažené ve mědi a ve sklepě jsem přešel na c-steel trubky. Přečetl jsem plno diskuzí, kde se píše, že pokud se jedná o uzavřené ústřední topení, pak by nemělo docházet ke článku mezi mědí a ocelovou trubkou s pozinkovou ochranou. Tvarovky měděné pasují na trubky z uhlíkové oceli c-steel a lze je zaletovat cínem, protože trubky jsou pozinkované. Ve sklepě jsem letoval(spojoval) trubky z uhlíkové oceli pomocí měděných fitinek. Myslíte si, že dojde ke článku na železných trubkách i když se jedná o uzavřený systém s uzavřenou expanzní nádobou a je potřeba použít inhibitor?Z důvodu absence lisovacích kleští, používaných ke spojování systému c-steel jsem použil ke spojení ocelových trubek s pozinkovou ochranou měděných fitinek. V prodejně s instalačním materiálem, mě řekli že tato kombinace nelze použít kvůli galvanickému článku. Pokud by se jednalo o rozvod pitné vody pak si myslím že by to byl problém kvuli kyslíku ve vodě, pokud se jedná ale o ÚT myslím si, že k ničemu nedojde.
děkuji za odpověd.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.