Izolace podlahy zahradního domku na vrutech

Rubriky:

Reklama
LD LIBOR DUB @libor.dub před 7 roky15.08.2016 22:04:00
Izolace podlahy zahradního domku na vrutech

Dobrý den,

chtěl bych postavit menší zahradní domek a rozhoduji se, že bych místo základové desky a patek použil vruty.
Jak ale izolovat podlahu takového zahradního domku? Nikde o tom nemohu najít žádné konkrétní zmínky, jen na jednom blogu jsem našel komentář, že pokud se podlaha nezaizoluje, shnije. Jinde v tom samém textu ale zase píší, že pokud je mezi stavbou a podlahou alespoň 10cm (tj. třeba na vrutech), není nic potřeba řešit, ranní rosa se odvětrá. To je ale mimochodem blbost, rosa padá shora a naopak nemůže pod podlahu. Ale nevím, zda to nemá nějaký jiný důvod, třeba nějaké vzlínání vlhkosti za určitých klimatických podmínek...?

Na podlahu chci použít modřínové trámky a OSB desky.
Jako izolaci bych zespodu asi dal IPU (asfaltové pásy). Samozřejmě v tom malém prostoru nepůjdou pásy svařit, přeplátoval bych je, upevnil pozinkovanými hřebíky zespodu na trámky a OSB. Tj. pod takto zaizolovanou podlahou by zůstala vzduchová mezera 20cm.

Je to rozumné?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.