odvětrání koupelny

Rubriky:

Reklama
FS Filip Schovánek @filip.schovanek před 7 roky23.08.2016 15:14:00
odvětrání koupelny

Dobrý den,

můžete mi prosím doporučit řešení ventilace dle následujících parametrů?
Koupelna s vanou a sprchovým koutem. Celková výměra 15,3 m3 (x7 - koeficient koupelny = 107). Dole ve dveřích je větrací mřížka. Ventilátor hodlám umístit do sádrokartonového podhledu s minerální vatou s vývodem na otevřenou neobytnou půdu. Celková délka potrubí (strop v koupeně, trámy a podlaha na půdě) je tedy minimálně 60 cm.

Doplňující dotazy:
1. jak bych měl řešit odvod kondenzované vody z trubky, aby mi voda nezatékala do podhledu a izolace, popřípadě nekapala ventilátorem zpět do koupelny?
2. lze ventilátor umístit přímo nad vanu a sprchový kout?
3. lze klapku, zabraňující proudění vzduchu při nečinnosti ventilátoru, v letních měsících nějak "vypnout" (nechat otevřenou), tzn. že ventilátor neběží a větrá se pouze "průvanem"?
4. nebo ještě jinak - lze zařídit, aby se během pobytu v koupelně větralo pouze "průvanem" bez spuštěné vrtule (hledisko hlučnosti) a ventilace by pak skrze časový spínač proběhla dodatečně?
4. propojuje se ventilátor nějak se světly - rozsvítím a vrtule se spustí - nebo je třeba mít solo vypínač?
5. jak funguje regulace časového doběhu? je třeba mít další extra vypínač nebo otočné kolečko?

Děkuji za rady. Schovánek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.