Boulení a hlasité rány plechové krytiny

Rubriky:

Reklama
Julie Železná @julie.zelezna před 7 roky24.08.2016 23:39:00
Boulení a hlasité rány plechové krytiny

Dobrý den všem.
Chtěla bych poprosit, zda někdo nemáte podobné zkušenosti, eventuelně řešení uvedeného problému.
Na novostavbě - šikmé střeše, 40°, máme instalovanou plechovou krytinu Lindab SRP Click. Již tři roky řešíme s realizační firmou spor ohledně špatné montáže a velkých ran, které krytina vydává při oblačném počasí - tj. při rychlé změně teplot, kdy vyleze nebo zaleze slunce, která má největší vliv na teplotní roztažnost plechu.
Nejedná se o takové to "lupání" plechu, ale o opravdu velké rány, kdy se všechny šáry postupně vyboulí a "vystřelí". Přirovnala bych to ke zvuku prohybající se velké pily nebo prostě k ráně z bubnu.
Rány jsou slyšet jak venku, tak především vevnitř, kde nás to dokonce i budí (při východu slunce se to děje také).
Krytina byla pokládána na mokré podbití, na podzim za velmi nízkých teplot , pravděpodobně i pod 5°C, předtím se válela přes měsíc venku na dešti.
Naše teorie je, že vlivem seschnutí podbití se utáhly šrouby v dilatačních mezerách krytiny a proto krytina nemůže dilatovat a dělá takovéto věci. Na pohled vypadá střecha v pořádku, ale plechy jsou za slunce dosti vyboulené.
Firma i klempíř nám stále tvrdí, že je to normální, a že to plechová střecha dělá vždy, a že je to subjektivní. My si to tedy u takovéto střechy, která patří k jednomu z nejdražších řešení krytin, nemyslíme.
Bohužel nahrát ani natočit se to nedá, protože veškeré nahrávací prostředky právě tyto zvuky odfiltrovávají...
Budu všem moc vděčná za jakoukoliv přínosnou reakci a radu.
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.