Klimatizace vs. akumulačka

Reklama
LT Lukáš Trpák @lukas.trpak před 7 roky13.09.2016 19:00:00
Klimatizace vs. akumulačka

Zdravím,

měl bych možná hloupý dotaz, ale kdo se nezeptá, nic se nedoví.
Stavím novostavbu a pro ohřev TUV budu mít akumulačku od Atrey. Jen pro jistotu do budoucna zvažuji, že by bylo dobré nechat si otevřená vrátka pro instalaci klimatizace. Jelikož prostup skrz obvodovou stěnu pro chladič klimatizace bude po dokončení stavby trochu komplikovanější, tak mě napadlo, jestli by nebylo teoreticky možné chladit ohřáté médium z klimatizace v akumulačce a tím jí ohřívat?
Nevím akorát v jakých teplotách se to ohřáté médium pohybuje, aby to mohlo vůbec fungovat, ale u akumulačky se dá cílová teplota nahřátí (el. spirálou) nastavovat v rozmezí cca cca 50-90 °C. V letních měsících, kdy by teoreticky bylo potřeba chladit, tak by se nastavila samozřejmě k té spodní hranici, takže by bylo do čeho topit.
Spíš mě jen zajímá, jestli je to vůbec možné, nebo jestli se to dokonce takto realizuje? Že bych si možná i připravil do podhledů nějaké rozvody, abych pak nemusel tolik bourat. Případná vzdálenost akumulačky a klimatizace by byla cca 3 metry.
A jinak úplně laický dotaz - u klimatizace je předpokládám potřeba připravit odpad pro odvod kondenzátu, je to tak?

Předem děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.