Hydroizolace sklepa

Rubriky:

Reklama
TK Tomáš Krčál @tomas.krcal před 7 roky14.09.2016 12:32:00
Hydroizolace sklepa

Dobrý den,
z důvodu pronikání vlhkosti do sklepní části RD a následkem toho opadaných vnitřních omítek, jsme se rozhodli provést odvodnění obvodových zdí RD. Místnosti ve sklepě bychom chtěli provozovat jako obytné místnosti. RD je 30-40 let starý postavený z děrovaných SD cihel. RD je umístěn v blízkosti řeky.
Po odkopání zeminy na základovou desku (hloubka 180cm) jsme s hrůzou zjistili, že na vnějších stěnách není aplikovaná žádná hydroizolace. Jeden stavař, co se na to byl podívat nám tvrdí, že v té době se dávala asfaltová izolace, která se poté zazdila další vrstvou SD cihel postavených na výšku (chránička). Po celé hloubce výkopu je navážka jílu.
Opravdu se takové řešení hydroizolace provádělo? Mám provést zkušební vybourání vnějších cihel, pro kontrolu izolace? V případě, že bude původní hydroizolace v pořádku, je potřeba nanášet další vrstvu živičné izolace pod soklový polystyren?
V případě nutnosti obývat sklepní místnosti, vyplatí se provést izolaci polystyrenem až k základové desce (hloubka 180cm), nebo postačí do cca. 80cm hloubky? Náklady na polystyren jsou minimální, ale jedná se mi komfort v místnostech a únik tepla ze sklepních místností.
Děkuji za odpovědi a názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.