par dotazu k rekuperaci

Reklama
DM david mara @david.mara před 7 roky18.09.2016 17:16:00
par dotazu k rekuperaci

No ale zeptam se jeste na par veci.

1) Jelikoz ted delam fasadu a relevantni navrch VZT se nestihne - musim fasadu dodelat co nejdriv - musim alespon vybrat sam mista pro vydech a prisavani vzduchu abych prorazil otvory a nemusel pak provadet drahe jadrove vrtani pres fasadu.. Jak jsem se docetl kdyz dam prisavani na zapadni stenu a vydech na vychodni stenu - je to OK ?
2) Vydech a privod by nemel byt u sebe ani od oken blize nez 1,5m, je to tak ?
3) Je nejak stanovene v jake vysce maji pruduchy byt ? predpokladam ze minimalne pul metru nad zemi kvuli snehu a prachu
3) Kdyz zvolim rozvody podlahou - jak se to dela, otvory VZT jsou primo v podlaze nebo to vyusti podlahou a pak se to vede potrubim do nejake vysky ? Ptam se proto, ze se obavam ze kdyz bude pruduch primo v podlaze - u podlahy se drzi prach obavam se ze potrubi bude nutno mnohem casteji cistit, take tam muze natect voda kdyz se neco vylije etc.... Neprinasi rozvod v podlaze vlastne vice problemu nez uzitku ( krom snazsiho vedeni)
4) jaky maji mit prumer stavebni otvory pro nasavani a vydech ve stene domu co povedou ven - abych vedel jak velke diry do domu vytvorit
5) Jake ty konce ktere povedou ven z domu ( nasavani a vydech) se daji koupit a kde. Pac se bude delat VZT az pozdeji nerad bych mel mezitim v baraku dve nezakrtyte diry, Mohu uz ty dva otvory zfinalizovat ? Pokud by mi nekdo doporucit nejake konkretni kvalitni ale neprilis drahe dily cim to uzavrit tak predem diky
6) kolik metru od vydechu je citit "smrad" z kuchyne a zachoda ? Nerad bych obtezoval souseda. Je nejaka norma jestli muze byt vydech na zdi ktera je metr od pozemku souseda ? Nejblizsi okno souseda by bylo od vydechu tam kde ho zvazuji vzdaleno 4metry, je to ok ?
7) Muze ustit vydech/privod ven i treba v koupelnach ?
8) Muze byt vyvod ci privod primo v ocelove strese ? Nerad bych do strechy zasahoval ale mozna nebude zbyti ..
9) muze byt privod a vydech ven take veden kus podlahou ?
10) u rozvodu vevnitr, je slyset nejake proudeni vzduchz z trubky ven ? ABych vedel treba jak daleko od postele vydech umistnit, aby me to nerusilo..
11) Nema nekdo doporuceni na firmu na realizaci rozvodu ktera nepouziva 3x predrazeny material, nerekne si 50.000 za 2 dny prace a opravdu umi udelat solidni navrh a umne ho zrealizovat ?

predem diky vsem..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.