Správné zapojení bojleru

Reklama
JJ Jan Jan @jan.jan067 před 7 roky20.09.2016 13:45:00
Správné zapojení bojleru

Dobrý den,

rád bych poprosil o názor ohledně zapojení bojleru ke kotli. U rodičů na baráku tekly ventily a pořád se dofukoval expanzomat 35l (červený) přišel to topenář opravit. První co byla jeho reakce, že je vše špatně zapojeno. Měnila se oběhovka (prý zbytečně silná a moc žrala 35W), výměna ventilů + nový expanzomat 35l (bílý) + pojistný ventil + předělání a napojení nového vedení trubek a dopouštění vody.
Dle topenáře je expanzomat v pořádku, ale je nedostatečný, proto nechal starý a dodal ještě nový. Změnil přívod teplé vody do bojleru za čerpadlo (předtím to bylo před čerpadlem), viz. obrázek. Výška sloupce vody je 8m a objem cca. 130l.

Prosím o váš názor:
1) Jsou 2 expanzomaty v pořádku?
2) 35l expanzomat stačí?
3) Je nové zapojení bojleru (za oběhovkou) v pořádku?
4) Pokud chci nahřívat pouze vodu v bojleru, aniž bych nahříval radiátory, bylo staré zapojení správně? - S oběhovkou to sice rychleji nahřeje, ale pokud nezastavím radiátory v baráku, tak i barák.
5) Je celé toto zapojení v pořádku?
6) Jak se vlastně pozná kvalitní topenář?

Nejsem topenář, ale myslím si, že to není úplně správně. Děkuji za váš názor.

Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.