Topení v RD + výběr kotle

Reklama
PJ Pavel Jamrich @pavel.jamrich před 7 roky21.09.2016 10:35:00
Topení v RD + výběr kotle

Zdravím,

rekonstruuji koupený RD a rád bych se poradil ohledně zapojení topení a výběru kotle. jedná se o starý RD bez zateplení, pouze plastová okna, obvodové zdi 45 cm plná cihla. V následujících 2 letech bych chtěl ještě rekonstruovat podkroví na obytné místnosti a tak už bych chtěl rovnou i kotel, který by zvládal bez problémů vytopit i podkroví.

Chtěl bych kombinovaný kondenzační kotel i pro ohřev TUV, cenově okolo 50 000 Kč, díval jsem se na Viessmann, Junkers nebo Geminox a dají se v téhle ceně sehnat, máte nějaký konkrétní model, po kterém bych se měl podívat?

Snažil jsem se vytvořit schéma, jak bych chtěl celou soustavu zapojit, v ložnici je radiátor schválně menší, máme tam radši zimu a nechci radiátor zbytečně škrtit. Teplotu zpátečky před kotlem bych chtěl ideálně okolo 40°C, aby kondenzační kotel fungoval co nejlíp. Vedení by bylo AL-PEX nebo obdobný systém buďto po zdi, nebo podél zdi v podlaze.

Dokážete mi z tohohle schématu říct, jestli tam není vymyšlená nějaká krpa, případně co vzít za kotel?

Pokud něco chybí, rád to doplním...

Díky

Pavel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.