Určení kotle pro rodinný dům. Prosím o rady

Reklama
RR Ruslan rus @ruslan.rus před 7 roky25.09.2016 11:34:00
Určení kotle pro rodinný dům. Prosím o rady

Dobrý den, jsem jeden z 1000 lidi kdo dává nový kotel na dotace. Ja se v kotlich nevyznám a proto se obracím na vás. Jedna se větší barák viz obrázky. Celková plocha vytápění je cca 180 m. Celková plocha baráku je cca 273 metru. Barák je z cihly. Tlouska zdi je dole 65, náhore snad 50 Cm. Barák není zateplení. Okna jsou plastová 2 sklo. Dveře zatím jsou původní, dřevěný.
Barák je z roku 1973-74. Podle dokumentu z roku 73 tepelná ztráta činí 37300 kcal/hod s Ohřevem vody což je cca 43 kW. Současnou tepelnou ztrátu nejsem schopny vypočítat. Komin bude vyvlozkovy, délka 9 metru.
Vybral jsem kotel benekov c27, výkon 25 kW. tu lepší verzi s jednotkou siemens. Vyjde me to na cca 150 tis Kč. Bude na nej záruka 5let. Ale po přečtení všech možných diskuzi uz nevím. Nevím jestli ten kotel nebude slabý? Není moc dráhy na to co nabízí. Taky jsem Koukal na ekoscroll, ale zatím nevím kolik stojí? Každopádně nechci žádný polsky kotel, chci kotel který se vyrábí na území ČR a aby nebyl problém s náhradními díly.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.