Komplet rekonstrukce skandinávského baráčku

Rubriky:

Reklama
MV Michal Veselý @michal.vesely277 před 7 roky26.09.2016 12:39:00
Komplet rekonstrukce skandinávského baráčku

Dobrý den,

rád bych vás požádal o pomoc a vase názory a rady týkající se kompletní rekonstrukce a renovace skandinávského baráčku. Jelikož je dům z roku 1909 a vše je původní, rozhodl jsem se pro kompletní rekonstrukci s tím, že prioritou pro mě nejsou není až tak peníze, jako spíš domek zrekonstruovat a dosáhnout tak co možná nejnižších tepelných ztrát (ve Švédsku je chladno a nechci platit velké účty za topení - topení je zde kombinace elektřiny a tepelné čerpadlo vzduch/voda).
Nicméně k samotné rekonstrukci. Původně jsem si myslel, že jen shodím stěny a dám minerální vatu (spolu s parozábranou atp.) o tloušťce cca 20 cm + výměna oken na trojska s tepleným odporem U=1,1 W/m2 (drevena!), nakonec jsem se však rozhodl, že bych zateplil kompletně i podlahu (strop a střecha jsou dobře udělané, cca 6 let staré s vynikajícím zateplením - to však dělal majitel předemnou, takže neznám podrobnosti).
Nicméně fakta k rekonstrukci:
Domek není rozhodně vlhký ale do podlahy bych určitě chtěl dát hydroizolaci s tepelnou izolací. Tzn. současná dřevěná prkna rozeberu, vykopu do hlíny (domek není podsklepený) cca 40 cm, a chtěl bych zalít betonem cca 10 cm. Na beton bych potom chtěl dát hydroizolaci (kterou bych vytáhnul až na stěny) - připomínám, že z technických důvodů nechci baráček podřezávat, takže se jedná o podlahu v místnostech ve spodním patře. Po izolaci bych chtěl dat slabočkou vrstvu betonu (cca 5 cm) a na to položit 20 cm polystyrenu. Ten bych pak zalil asi rovněž betonem který bych položil polštářky pro dřevěnou podlahu. Tzn. skladba by byla: beton, hydroizolace, trošku betonu, polystyren - beton, dřevěná kontrukce a podlaha. Nebo snad jen mozna betonova deska-pres to IPA a na to uz primo polystyren?
-toto je v současné době priorita vyřešit a zajímá mě, jestli existuje jiný noblesnější způsob jak zaizolovat podlahu a položit tak kvalitní a dlouholetý základ. Stěny pak budu zateplovat zevnitř minerální vatou (cca 20 cm), která by mohla být pokrytá parotěsnou zábranou a pak sádrokartonem. Okna - trojskla.

Vím, že to zní možná trošku chaoticky a složitě, ale zajímali by mě vase názory a pohled na věc. Věřím, že spoustu z vás má mnoho zkušeností ze staveb a dalších projektů a tak si myslím, že i sdílení špatné zkušenosti (a vzít si ponaučení) mne může posunout ku předu. Nejraději bych vzbudil diskuzi na bázi reálných projektů a zkušeností, nikoliv pouze "čísel, která deklarují výrobci při prodeji.

Děkuji moc,
Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.