A zase ten sokl:) + izolace prvnich saru cihel

Rubriky:

Reklama
JK Jan Kovar @jan.kovar577 před 7 roky29.09.2016 22:26:00
A zase ten sokl:) + izolace prvnich saru cihel

Ahoj vsichni,

precetl jsem par diskuzi ohledne zateplovani soklu, ale nejake veci jsou mi porad nejasne.

Zdi budou 30cm Porotherm+18cm (mozna 20cm) EPS. Sokl bude zatepleny jako v detailu c.5, viz. link. XPS nebo perimetr bude 50-75cm pod urovni terenu (vyska 2 az 3 rad ztraceneho bedneni) a 30cm nad terenem, kde se prejde na fasadni EPS.

https://www.tzb-info.cz/4470-tepelna-izo…


1. Tloustka XPS bude nejspis 15cm. Je nutne lepit dve vrstvy(napr. 10+5cm) krizem, kdyz ma XPS zamky nebo staci jedna vrstva 15cm a zamky zaruci ze se skrz nedostane voda?

2. Ma nekdo z vas 18cm-15cm=3cm sokl? Neni uz to malo?

3. V projektu mame zakreslene, ze prvni dva sary cihel maji byt zasypany kulickami EPS. Zaciname stavet za tyden a sance zmoknuti je velka. Proto chceme zasypani cihel kulickovym EPS vynechat. Zkousim sam sebe presvedcit, ze kdyz bude kvalitne zatepleny sokl, byl by efekt zasypani 2 saru cihel minimalni...je to tak nebo ne?:)


Diky moc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.