Zatepleni střechy

Rubriky:

Reklama
RS Rastislav Simek @rastislav.simek před 7 roky02.10.2016 17:26:00
Zatepleni střechy

Dobrý den, chtěl bych požádat o radu - návrh skladby zateplení střechy. Jedná se o plochou střechu s mírným sklonem, která je v malé přístavbě k rodinnému domku - vstupní místnost u vchodových dveří. Plocha střechy je cca 7 m2, cca šíŕka 5,3m, hloubka 1,3 m, je napojená na šikmou střechu domku. Střecha má 8 ks dřevěných krokev, mezi nema je nyní vzduch, pak plné bednění z dřevěných latí a nad bedněním je plechová střecha (pozinkovaný falcový plech). Chtěl bych zatepit zvrchu, krytinu vyměnit za novou - falcový plech. Jakou skladbu zvolit?
Moje představa je:
Dát nejdříve paronepropustnou fólii jako první vrstvu (odspodu), navýšit krokve - částečně extrudovaným polystyrénem a pak dřeveným trámem, ukotvit do původních krokví šróbem. Mezi zvýšené krokve dát skelnou vatu, nad izolaci paropropustnou fólii, pak kontralatě a na kontralatě plné bednění OSB deskami, na které položit plechovou krytinu - falcový plech.
Jak je to s tou odvětrávací mezerou - je tam nutná? bude ústit v napojení na domek pod šikmou střechu domku, tak se bojím, aby to tam pak nenavlhlo. Nebo tu mezeru tam vůbec nedávat? Nebo popřípadě volit jiný postup? Děkuji moc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.