jaké zapojení aku nádrží bude nejlepší

Reklama
ŠS Štěpán Satin @stepan.satin před 7 roky04.10.2016 10:46:00
jaké zapojení aku nádrží bude nejlepší

Dobrý den.
Chtěl bych se s Vámi poradit ohledně zapojení dvou akumulačních nádrží do systému. Loňskou zimu jsem provozoval pouze jednu aku (1000l bez vnořeného zásobníku) a měl jsem ji zapojenou 4 bodově, vše bylo ideální. Nyní i v rámci kompletní předělávky kotelny jsme měnili kotel (nyní atmos DC25GD) a doplnili systém o druhou aku 1000l i se zásobníkem na TUV. Schéma zapojení je na obrázku č. 1. Až po zapojení jsem začal bádat nad výhodami či nevýhodami jednotlivých zapojení. Topenář mě to zapojil takto, nicméně se chci poradit, zda by jiná varianta nebyla lepší. Nějaké dvě varianty jsem načrtnul, tak prosím o jejich zhodnocení a případný popis výhod, či nevýhod, či návrh jiný. U toho stávajícího zapojení mám totiž obavy, že mi při využívání tepla zůstane docela dost teplé vody ve vrchlících nádrže. Při předchozím 4 bodovém zapojení jedné aku nebyla prodleva pro topnou vodu v radiátorech po zátopu nijak dlouhá a i kdyby se o trochu prodloužila, tak by to nevadilo. Max účinnost ohřevu TUV pro mě není zas tak důležitá, jedná se spíše o doplnění systému se stávajícím plynovým bojlerem.
Děkuji za zhodnocení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.