zateplenie povaly

Rubriky:

Reklama
JK Jozef Karabinoš @jozef.karabinos před 7 roky06.10.2016 22:03:00
zateplenie povaly

Dobrý deň, v cca 25 ročnom dome sa chystám zatepliť podlahu neobývanej povaly. Skladba je nasledovná (zdola, od obývaného poschodia, hore): sadrokartón, omietka, rákos, 2,5cm dosky, 12cm trámy, 2,5cm dosky. Sadrokartón bol osadený len na vyrovnanie stropu, vzduchová medzera je v rozpätí 0-10 cm, viem, mala tam ísť aj parozábrana ale čas už späť nevrátim :/ Medzi trámami je do polovice výšky vrstva sklennej vaty, druhú polovicu tvorí škvára. Strechu tvorí len eternit uložený na latiach, bez akejkoľvek izolácie/fólie. Na vrchné dosky plánujem uložiť do dreveného roštu v dvoch na seba kolmých vrstvách vatu knauf classic 040 hrúbky 16cm. Povala zatiaľ pochôdzna byť nemusí (s vínimkou "chodníčka" od vchodu na povalu ku komínu a strešnému výlezu), rošt chcem len pre prípad nutnosti pochôdznosti v budúcnosti. Izoláciu plánujem prekryť fóliou jutadach 135. Je v tejto skladbe nutná aj parozábrana (jediná možnosť jej umiestnenia je medzi izoláciu a pôvodný strop)? na poschodí sa nachádza aj kúpeľňa aj kuchyňa. V prípade inštalácie parozábrany, ako vyriešiť jej uchytenie/ukončenie na okraji povaly k streche a krokvám, viď priložené foto? Inštalovať parozábranu až do výšky izolácie, alebo len na podlahu povaly a medzi izoláciu a strechu už dať vysokodifúznu fóliu, ktorou bude izolácia prikrytá? A ešte k tej parozábrane, keďže horný záklop je z nehobľovaných dosiek, je vhodné pre ochranu parozábrany položiť na dosky geotextíliu alebo napríklad vlnitú lepenku (kartón)?
Ďakujem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.