Probíjení topení v paneláku

Reklama
Radek Šemnický @radek.semnicky před 7 roky08.10.2016 23:47:00
Probíjení topení v paneláku

Dobrý den,
už před rokem jsem měl pocit, že jsem dostal "ránu" od topení. Říkal jsem si, že je to asi nějaká blbá náhoda, že jsem dostal asi jen normální křeč a nějak jsem na to zapomněl. Sem tam se mi stalo, že jsem o topení v průběhu roku zavadil, ale cítil jsem jen slabé zabrnění, tak jsem to zase neřešil s tím, že jde asi o statickou elektřinu. Dnes jsem ale dostal další silnější ránu. Měl jsem nohu opřenou o topení a ruku položenou na kovovém krytu od ntb. Nedalo mi to a po pár dalších pokusech jsem se přesvědčil, že je to opravdu od topného tělesa a všech přívodních potrubí. Tam kde je odloupnutý kousek barvy jsem dostal ránu větší. Kdyby mě to mělo zabít, asi už by se stalo, ale zajímalo by mě čím to může být způsobené a jestli se to může zhoršovat. Elektro jde úplně mimo mě. Při hledání jsem se akorát zasekl u pojmu bludné proudy. Táta instalatér mi řekl, že za nimi chodil vždy elektrikář a všechny rozvody, baterie, plechové vany co dělali, uzemňoval. Může být chyba ve špatném uzemnění? Může to někoho ohrozit na životě? Jedná se o topení v klasickém paneláku. Teplá voda se bere z kotelny, která zásobuje celé sídliště. Děkuji za pomoc při hledání příčiny. Klidně to rozeberte ze široka, rád se přiučím a případně doplním potřebné informace. Vím, že by asi bylo nejlepší zavolat nějakého technika z oboru, ale rád bych měl představu k čemu ho vlastně budu volat. Díky, Radek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.