Vytápěný skleník

Reklama
DR Dalibor Růžička @dalibor.ruzicka před 7 roky11.10.2016 17:51:00
Vytápěný skleník

Dobrý den, zvažuji řešení skleníku nalepeného na dům (viz. foto). Plocha je cca 100m2, do výšky 2m je cihlová zeď z CP tl. 300mm. Na to chci posadit skleněnou konstrukci taky 2m vysokou. Bude to mít cca 400 m3. Zem chci nechat tak, je tam už dost vzrostlých stromků a keřů. Skleník má být obyvatelný přes zimu (pro otrlé).

Sklo bude izolační dvojsklo U - 1,1

Vychází mi tepelná ztráta 17 kW. (nevím jestli to není moc, na foru jsem si procházel podobné téma a u 1000 m3 skleníku měli spočtenou tep. ztrátu 20kW)

Řeším jakým způsobem skleník přes zimu temperovat aspoň na 15°C a tím, že tam nebude nijak vyřešena podlaha tam bude asi solidní vlhkost. Napadlo mě TČ vzduch-voda. Stávající plynový kotel to nejspíš neutáhne a asi bych zbankrotoval.
Máte někdo zkušenost s vytápěním skleníku? Pokud ano tak jako máte spotřebu energií? Díky za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.