Záhada, kterou nechápu

Rubriky:

Reklama
OK Ondřej Kálek @ondrej.kalek před 7 roky14.10.2016 14:46:00
Záhada, kterou nechápu

Mám krbovou vložku s teplovodním výměníkem a podlahové topení. K tomu elektrický kotel Protherm. Když samozřejmě topím v kamnech, elektrický kotel se automaticky vypíná. Tady chyba není. Vše jakž takž funguje jak má, až na jednu výjimku.
Jestliže topím Protherm, vše funguje jak má, všechno je fajn, ve všech místnostech (tedy v topných okruzích) je horká voda a podlaha topí.
Jestliže však zatopím v krbové vložce, horká voda se dostane do prvního (obývák), někdy i do druhého okruhu (chodba), ale dále ani náhodou.
Ale to není ta záhada! Záhada je, že včera jsem intenzivně topil asi 6 hodin v kuse ve vložce s výměníkem a teplota na vstupu do podlahovky i na výstupu z podlahovky byla stejná, tedy maximální 40 stupňů. Jenže jak je možné, že podlaha v pokojíček, ložnice, pokojíček byla studená jak ústa mrtvé ženy?! Prostě jak je fyzicky možné, že do podlahy i z podlahy ven teče stejně horká voda, v obýváku i v chodbě je podlaha rozpálená že skoro pálí (přeháním) a v pokojíčku a ložnici je podlaha naprosto ledová.
A druhý den zatopím v el. kotli a celá podlaha v celém domě je normálně stejně teplá. TO MI HLAVA NEBERE. Nenapadá vás něco?
Samozřejmě všechny hlavice okruhů jsou otevřené na maximum. Prostě nechápu.
__________
Přidal jsem další obrázky.
Vlevo to jde do podlahy, vpravo dole tohle se žene horká voda z krbové vložky. Elektro kotel je nastavený, že neběží, když se topí ve vložce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

73 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.