Regulace termoregulační hlavice

Reklama
DK Daniel Kraus @daniel.kraus před 7 roky19.10.2016 07:36:00
Regulace termoregulační hlavice

Dobrý den,

mám problém s hučením radioatoru v panelovém domě, hučení je nejhorší při průchodu vody ventilem, zajimávé je že na hodnotě 3 na hlavici to nehučí ale zase na některých radiatorech to jen zavlažuje minimálně a některeé netopí vůbec. Hodnota 4 a 5 hučí nesnesitelně.
Proto se chci zeptatjestli mi někdo můžete popsat co a jak se řídí tím prstenencem s hodnoty N a 1 až 7, který se nachází po sejmutí hlavy ventilu na vstupu do radiátoru?
Byl u mě instavatér a řekl, že hučení u těchto radiátoru (je to starý radiátor s dvouma uzkýma panelama s mezerou mezi nima) je zcela normální, což si nemyslím! Nastavil právě ten prstenec na hodnotu N na dvouch radiatorech ale sumi to stejne na tretim je hodna 2.
Když nastavím hodnutu 4 na prstenci tak to nešupí ani při plně otevřeném ventilu na pětku, ale zase to netopí, proč? Můžete mi osvětlit tento problém s nastavením spravné hodnoty na prstenci?

Přečetl jsem si hodně vláken o tomto problému a všude píší že je špatně nastavené topná soustava v panel. domě, s tím se tam ale nikdo zabývat v domě nechce jelikož jsou na to všichni nájemníci asi zvyklí a já nový.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.