Zapojení nového kotle Benekov C17

Reklama
TJ Tomáš Janák @tomas.janak před 7 roky29.10.2016 20:18:00
Zapojení nového kotle Benekov C17

Zdravím všechny topiče, mohu prosím poprosit o komentář, zda je vše správně? Jedná se o dva směšované okruhy, ohřev TUV a řízení zpátečky vlivem spotřebiče. Montovala mi kotel firma a nejsem si zcela jist, zda je vše správně. Kotel je zatím takto zapojen, však ještě ne zprovozněn, ale nezdá se mi zapojení expanzní nádoby na výtlaku kotlového čerpadla, dle různých zapojení je vždy na sání, ale viděl jsem, že i od Benekovu je zapojení expanzomatu na výtlaku, zdá se mi, že v nových zapojeních je již na sání, dle studií by mělo být podle mě na sání, tlak je v expanzomatu 1.0bar, tlak otopné vody 1.2bar. Pak mi není jasné nastavení čerpadel Grunfos Alpha2 L, zda se mají řídit proporcionálně na tlak nebo na průtok či klasicky jen na otáčky, ať se spolu nehádají. Jedno je v kotlovém okruhu, druhé směšovaný okruh radiátory a třetí směšovaný okruh podlahové topení. Ohřev TUV klasické Wilo. Moc vám děkuji a pokud můžete, tak prosím o komentář jestli je vše vpořádku nebo reklamovat dříve než přeberu montáž kotle a upravit zapojení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.