šumění v topení

Reklama
EP Eva Pecková @eva.peckova před 7 roky06.11.2016 20:49:00
šumění v topení

Dobrý den,
Prosím o radu s nepříjemným šuměním v topení (zvuk připomínající puštění vody z kohoutku), konkrétně v oblasti regulačního ventilu firmy Comap. Bydlíme v Praze, v panelovém domě s více než dvěmisty byty, 11ti vchody, v šestém patře z deseti, dům má jednu rozvodnu. Byli jsme nuceni vyměnit staré článkové radiátory za nová desková tělesa firmy Korado Radik. Bohužel, ačkoliv jsme byli informováni, že se musí zachovat původní připojovací potrubí, včetně připojovacích armatur, stavební firma nám vyměnila i ventily na přívodu a šroubení na zpětném potrubí. Šum nastává ve všech pokojích, na všech stoupačkách, nejhorší je to ale v ložnici na jižní straně domu a zajímavě nejvíce v nočních hodinách, zejména když soused nad námi zapne topení z 0 na 4 a více (nicméně neovlivňuje to pouze tento soused, avšak zřejmě i další byty na této stoupačce). Intenzita šumu se zvyšuje při nižších teplotách. Zajímavě sousedi nad a pod námi si stěžují, že mají chladnou ložnici a my bychom nejraději netopili vůbec (máme to na stupni 3, kdy to lze aspoň trochu snést, zvýšení či snížení absolutně nepomáhá). Přívodní trubka je teplejší než spodní. Zkoušeli jsme točit s ventilem (po odšroubování hlavice) i šroubením na zpětném potrubí a dokonce i přiškrcení celé stoupačky (asi o 40%). Nicméně se to zlepšilo jen o velmi málo. Může nám někdo pomoci, co s tím lze dělat? Vedoucí stavební firmy se tváří, že si budeme asi muset zvyknout, což se moc nedá. Pomohla by výměna za staré regulační ventily? Bohužel už nepoznáme, který kam na jaké těleso patřil. Případně nevíte někdo, na koho konkrétně by se mohl člověk obrátit? SVJčko příliš nepomáhá, spíše naopak…. Velice děkuji!!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.