Akumulačky nebo přímotop? Jaký tarif?

Reklama
JP Jan Pilný @jan.pilny333 před 7 roky09.11.2016 09:50:00
Akumulačky nebo přímotop? Jaký tarif?

Zdravím, podobných témat tu je více, ale od druhého příspěvku je to už většinou mimo téma a já potřebuji Váš názor na můj konkrétní případ.

Jedná se o chatu zateplenou z venku, ale žádný zázrak, dole je místnost 20m2 (obývák) a v ní jsou tato kamna http://aukro.cz/krbova-kamna-konrad-b10-…

O patro výše je stejná místnost(druhá ložnice) avšak cesta do této místnosti vede přes kuchyni (10m2) - schody do první ložnce cca 20m2 a pak jsou teprve dveře do zmíněné druhé ložnice. jediné dveře mezi všemi těmito místnostmi jsou do druhé ložnice, jinak se teplo(zima) šíří mezi obývákem, kuchyní a první ložnicí.

Problém je v tom že tato kamna to vytápějí 2 dny a ještě musím dotápět přímotopem, v dolní místnosti kde jsou kamna je i když kamna jedou na maximum stejně zima, dokud se trochu nevyhřejí zdi, ale jak se přes noc netopí, teplota zase výrazně spadne.

Chtěl bych to tam zařídit v co možná nejlepším poměru cena-výkon-komfort, s tím že v současnosti nepřichází v úvahu koupě jiných kamen.

Představoval bych si to asi tak, že bych obývák podpořil ještě akumulačními kamny, která se přes noc nabijí a hned začnou sálat teplo, když se vrátíme z lyží, tak se pustí větrák a usuší se věci a než se rozjedou kamna tak je teplo, na noc by se do kamen nakládaly hnědouhelné brikety, a do druhé ložnice by se daly buďto nějaký olejový přímotop nebo klasický teplovzdušný.

Co si o tom myslíte? Má smysl pořizovat akumulační kamna nebo pořídit přímotop? Jak je to s jejich připojením do elektřiny? Vyplatí se vůbec měnit tarif a nebo to zamlčet, když se pojede s přímotopy a akumulačkami ve velkém? Jak tyto tarify fungují? Četl jsem také něco právě o olejovém přímotopu, v čem je lepší než horkovzdušný, vyplatí se?

Nechci po Vás žádné výpočty ani zdlouhavé myšlenkové pochody, úplně postačí stručně a jasně napsat Váš názor, jak by jste to zařídili, jak jsem již zmiňoval, žádné velké peníze do toho ale cpát nebudu.

Předem díky :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.