Atmos 25 kW + 2x akumulační nádrže á 800 l

Reklama
RK Radek Kulda @radek.kulda před 7 roky14.11.2016 22:31:00
Atmos 25 kW + 2x akumulační nádrže á 800 l

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda nemá někdo zkušenosti s tím, že se mu pretapi kotel byť má akumulační nádrže. ??!
Já mám na radiatorech termo hlavice, otočené cca na hodnotu 3 cca 22°C.
Na trojcestaku mám půlku teplé vody do akumulačních nádrží a půlku do baráku. Jakmile je však v domě dostatečné teplo, má to možnost pořád jít do akumulací..... jenže děje se mi pravidelně to, že na horním budíku mi nádrže ukazují 90°C a dole 40°C... Mám pocit že se mi toto vloni nestávalo. A že rozdíl byl třeba jen 20 stupňů... Protože jakmile v baraku je teplo, vrchní půlka nádrže natopena na 90 st. pak to již nemá kam valit a samozřejmě kotel vylitne třeba na 90-95 st. Kdy při 93st. se začíná spouštět zchlazování smyčka...
Už mě to nebaví, laboruju s tím. Kotel mám již nastaven, že při cca 85st. se zavírá přístup kyslíku a vypíná ventilátor. Vše ok.
Zaráží mě spíše ty hodnoty na těch akumulacich... Nemá s tím prosím někdo nějakou zkušenost či radu jak to vyřešit? Nemůže být akumulace zavzdusnena? Fakt už si nevím rady. Děkuji za nějaké moudro :-)
Radass

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.