Patní měřič UV v panelových domech

Rubriky:

Reklama
VV Václav Vohralík @vaclav.vohralik před 7 roky22.11.2016 16:55:00
Patní měřič UV v panelových domech

Zdravím všechny a prosím o radu, jak postupovat při instalaci kontrolního patního měřiče pro náš panelový dům (60bj, 2 SVBJ po 30 jednotkách) + jeden další totožný sousední dům, zapojený jakoby za našim, když tímto měřákem potřebujeme porovnat množství SV pro výrobu TUV v kotelně dodané VAKem a následně TUV fakturovanou kotelnou našim dvěma domům. Poslední roky je rozdíl (úniky v zemi, způsobené zvyšujícím se počtem poruch) závratných 33%. V Kč tyto zráty vychází na 4x78.000,- - tedy cca 320.000Kč pro všechna 4 SVBJ. S vlastníkem kotelny jsme se dohodli na systému, že pokud nainstalujeme "fakturační" patní měřiče TUV, že se dohodneme na 1/2 rozdílu. Situace je složitá v tom, že smlouva s kotelnou končí za 18 měsíců (v 07/2018) a na tuto dobu je zřejmě neefektivní instalovat zařízení za cca 70 - 100.000Kč.
Nás napadl jednodušší systém - instalovat dva měřáky v hodnotě cca 10 - 15.000Kč - jeden na vstupu do domu a totožný na výstupu (na tzv. cirkulaci), ale to se jim nelíbí. Chtějí zhruba tento systém: http://www.cooptherm.cz/patni-merice.htm…
Předem díky za informace, jak to děláte Vy, případně za odkaz, kdo něco vyrábí, co je vhodné použít. Václav Vohralík, předseda SVBJ Na Mušce 1030/1031, Holice, namusce at email.cz

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.