Sádrokartonová příčka

Rubriky:

Reklama
AH Aleš Honsa @ales.honsa před 7 roky23.11.2016 03:19:00
Sádrokartonová příčka

Dobrý den,
budu stavět sádrokartonovou příčku. Účelem příčky je od sebe oddělit vytápěné a nevytápěné prostory. V souvislosti s tím mam následující dotazy:
- Jak jsem se dočetl, tak paroizolace se má používat v případě, že dělám např. zateplení vnější stěny pomocí předsazené sádrokartonové stěny s izolací, nebo tepelná izolace stropu (stejně tak podhled). Tam je to kvůli zabránění kondenzaci vodních par na chladné stěně. Nejsem si ale úplně jist, jak je to v případě příčky, která bude oddělovat vytápěné a nevytápěné prostory. Já mam za to, že není důvod k použití paroizolace. Nicméně jak to je - stačí to udělat bez paroizolace, nebo je třeba jí použít? Popřípadě jak - má být z obou stran, nebo z té teplé strany?
- Jak je to s tmelením spár sádrokartonových desek. Je tmelení jen kvůli vzhledu, nebo to nějak souvisí s pevností příčky? Příčka je v dílenských prostorách, kde mi o vzhled nejde.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.